Search

Hvordan lage hjemmelaget Lemon Curd🍋

Når jeg trenger litt sollys inn på kjøkkenet mitt, pleier jeg å lage Lemon Curd. Denne gule, glansfulle friske yummi-kremen ser ikke bare bra ut, den smaker også godt. Den er så bra at jeg ofte (æææ...alltid) ender med å spise kremen med en skje🥰Oppskriften jeg bruker er enkel å lage. For meg er dette viktig. Hvis oppskriftene blir for kompliserte ender jeg opp med å lage noe annet istedenfor. I tillegg er det slik at om du trenger mer enn hva oppskriften tilsier, kan du bare doble mengden av ingrediensene.

🍋

Lemon Curd er også veldig brukbar i den forstand at du kan bruke den i dessert, kaker, makroner eller på is hvis du vil. Hvis du trenger noe godt mens du er på farten, er det også enkelt å koke sausen sammen og putte den i en krukke kvelden før du trenger den, og ta den med deg klar for og spises dagen etter.

💖

Oppskrift 🤩:

55 grams sitronjuice + raspet skall av 1 sitron.

1. helt egg + 1 eggeplomme

80 gram sukker

120 gram avkjølt smør kuttet i små kuber

3 gram maisstivelse/Maizena

Slik går du frem 🥣:

  • Ta smøret ditt og skjær det i terninger. Legg smøret i kjøleskapet så det er kaldt når brukes.

  • Bland egget og eggeplommen sammen med en gaffel.

  • Riv deretter skallet av 1 sitron, kutt sitronen i 2 og press ut 55 gram sitronjuice. (Husk at det er kun det gule på skallet som skal være med)

  • Bland så eggene, sitronsaften, og skallet sammen i en bolle som tåler varme. Bland inn 3 gram med maisstivelse/maizena. Dette gjør at curden blir tykkere slik at den er lettere og bruke i franske makroner f. eksempel. Det kan være lurt og varme curden din i et vannbad fordi den skal ikke bli for varm. Hvis du ikke har gjort dette før så se forklaring her: (Ta vann i en panne omtrent 1/4 del opp i pannen. Kok opp vannet. Ta så temperaturen på vannet ned slik at vannet kun putrer. Dekk så toppen med en bolle som dekker pannen helt. Det skal ikke komme vanndamp ut fra under bollen. Bunnen av bollen må heller ikke være i direkte kontakt med vannet i pannen under. Da kan massen din for bli for varm).

  • Du kan også varme curden direkte i pannen uten vannbad. Husk da på at du ikke må ha høy varme på.

  • Når du varmer curden opp uansett hvilken metode du bruker, rører du lett i den fra tid til annen til den tykner. Det tar omtrent 10 min. Det er lett og se når curden er tykk nok til at du tar den helt av fra varmen bort på benken , klar for neste steg.

  • Rør nå med en håndmikser i de kalde smørkubene 1 etter 1.

*Når alt smøret er mikset inn, siler du blandingen gjennom en sil inn en ny, ren bolle. Dette vil få alle "klumper" eller biter av sironskall ut av lemon curden din slik at den blir silkemyk og ekstra glatt. Dekk deretter bollen med plastfolie. Tips: legg plastfolien helt ned til toppen av kremen slik at det er minst mulig luft mellom de to. Da blir kremen ekstra silkemyk fra topp til bunn. Curden skal ikke være for varm på dette tidspunktet. Hvis den er det, vent til den er kaldere. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer.

SPIS og Nyt😍

💖Benedikte


19 views0 comments